74% dintre romani nu vor pleca in concediu in aceasta vara - SONDAJ


O mare parte dintre romani nu vor pleca in concediu in aceasta vara, iar cei care o vor face vor merge in vacanta in diverse destinatii din Romania.

Potrivit studiului efectuat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), numarul celor care nu vor pleca in concediu in 2011 este cu 4% mai mic fara de cel din 2010.

"Aproape doua treimi dintre respondenti, adica 74%, nu vor pleca in concediu in acest an, cifra este cu aproape 4% mai mica decat la evaluarea din 2010. Barbatii, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, cei cu pregatire superioara si mai degraba din zona de Sud a tarii sunt categoriile care declara intr-o mare masura ca merg in acest an in vacanta", se arata in sondajul IRES.

Peste 70% dintre respondenti au declarat ca si-au petrecut cele mai multe concedii din ultimii 10 ani in Romania. 15% spun ca pe cele mai multe le-au petrecut in strainatate si 12% in ambele locuri. In strainatate si-au petrecut concediile cel mai frecvent cei peste 65%, cei cu grad de scolarizare mai redusa si persoanele din Transilvania si Banat.

65% dintre cei care au afirmat ca pleaca in aceasta vara in vacanta spun ca destinatia lor va fi Romania, cate 4% opteaza pentru Bulgaria, Spania si Italia. 39% opteaza pentru o destinatie la mare, 31% pentru o zona de munte, 2% vor merge si la mare si la munte, iar 7% spun ca vor vizita un oras.

Masina ramane principalul mijloc de locomotie pentru a ajunge in destinatia de vacanta. 63% dintre respondenti spun ca vor merge in vacanta cu automobilul. La mare distanta se afla autocarul, 10%, 7% prefera avionul, iar 18% trenul.

Bugetul alocat pentru vacanta din acest an este, din perspectiva celor mai multi respondenti, mai mic sau egal cu cel de anul trecut si numai 5% au spus ca vor aloca bani mai multi.

Comentarii Facebook