300 de cereri de flotant la Cluj in 14 zile! Parintii se muta in centru pentru a-si inscrie copiii la scoli bune VIDEO

 

Primaria municipiului Cluj-Napoca a primit in ultimele doua saptamani circa 300 de cereri de flotant din partea unor parinti care s-au mutat din cartiere in centrul orasului pentru a-si da copiii la o scoala mai buna.

"In urma cu cateva luni am dat Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj o lista cu toti copiii, de pe fiecare strada. S-a spus acestea sunt scolile la care trebuie inscrisi copiii. Toti cei carora nu le-a convenit aceasta arondare, au trecut frumos la Primarie si au inceput sa faca flotant. In ultimele doua saptamani numarul de cereri de flotant solicitate de clujeni Directiei de Evidenta a Persoanei au crescut de cinci ori, raportat la aceeasi perioada a anului trecut", a spus purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, in emisiunea Stiri de Cluj LIVE de joi seara.

"Din pacate s-a mers si mai departe. Au fost si care au divortat", a completat presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, in aceeasi emisiune.

"Daca acele scoli si-au facut lectiile din toamna si au stabilit cate clase sa faca, acum, dupa aceste nebunii cu flotantul, totul se schimba. Daca scoala x din carierul Manastur a zis ca mie imi trebuie trei clase intai, pentru ca atatia copii am si imi trebuie atatea posturi, iata ca toti s-au mutat in centru si stau pe strada Constanta, pentru a-si putea inscrie copiii la Balcescu, sau pe strada Avram Iancu, pentru a se putea inscrie la Cosbuc. Nu poti sa le interzici pentru ca legal nu exista clauza sa faci acest lucru. Dar la Balcescu si Cosbuc nu sunt destule locuri.

In 2013 vom fi in aceeasi situatie, pentru ca nimeni nu poate obliga un parinte sa isi inscrie copilul la alta scoala decat doreste el", a mai spus Oana Buzatu.

Din pacate la emisiunea de joi seara reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj au lipsit, pentru ca aveau "alte activitati".


Comentarii Facebook