Aberatiile clasei ZERO la Cluj! Copiii de cinci ani sunt evaluati psihologic fara nicio logica VIDEO


Cazul unei fetite, dusa in fata comisiei de psihologi pentru ca implineste sase ani mai tarziu cu 20 de zile decat inceperea scolii, a fost prezentat in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, a spus ca nu este normal ca acesti copii sa fi evaluati de o comisie de psihologi, atata timp cat exista psihologi in fiecare gradinita.

"O mamica din Iris a trebuit sa isi duca fetita la evaluate psihologica, pentru ca fetita ei nu implineste numai in 20 septembrie 6 ani. Pentru ca a depasit cu 20 de zile, trebuia sa mearga in fata unei comisii de psihologi, total straina de gradinita.

Mamica a venit la sindicat si a spus ca fetita este foarte buna si nu este un copil inhibat, dar in fata comisiei s-a pierdut. I-au spus: 'Repede spune patru cuvinte care incep cu 'r' si deseneaza patru figuri geometrice'. Copil s-a socat, necunoscandu-i pe cei care erau in comisie. Nu este normal sa trimiti un copil de 6 ani in fata unei comisii straine, cand stim ca fiecare educatoare are un portofoliu pentru fiecare copil. Gradinita are un psiholog", a explicat Lucia Cojocaru.

Legea Invatamantului prevede ca acei copii care nu au implinit 6 ani pana la inceperea anului scolar 2012 - 2013 trebuie sa fie supusi unei evaluari psihologice pentru a se vedea daca sunt apti pentru a fi inscrisi in clasa zero.

Din pacate la emisiunea Stiri de Cluj LIVE de joi seara reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Cluj nu au participat, motivand ca au alte "intalniri".


Comentarii Facebook