15 gradinite clujene vor utiliza programe IBM KidSmart in educatia copiilor FOTO si VIDEO


IBM Romania a donat 15 unitati educationale IBM KidSmart gradinitelor selectate din Cluj-Napoca.

La eveniment au participat: primarul Municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, Alina Georgescu, Country BPO Manager, IBM Romania & Moldova si Marinela Marc, inspector scolar general-adjunct al Inspectoratului scolar Judetean Cluj.

Locatiile selectate sunt din reteaua de institutii de stat: Alba ca zapada, UBB, Raza de Soare, Licurici, Buburuza, Academia Piticilor, Universiul Copiilor, Aschiuta, Lumea copiilor, Poenita, Floare de Iris, Bambi, Degetica, Zana Zorilor, Mica Sirena.

 

"Aceste IBM KidSmart-uri ii ajuta foarte mult pe copii. Pot sa invete tot felul de lucruri, cum ar fi formele, sa faca notiuni de matematica sau alte lucruri interesante. Este un mod de a-i ajuta sa se integreze mai bine intre ceilalti copii si cu sistemul", a spus Alina Georgescu, Country BPO Manager.

 
IBM KidSmart inglobeaza intr-o consola viu colorata un computer puternic si un software educational performant in limba engleza. Pe statiile  IBM KidSmart sunt instalate programe software ce pot fi folosite de catre copii pentru a crea o poveste, pentru a invata despre forme si culori si pentru a-si dezvolta aptitudinile de folosire a calculatorului. O data cu dezvoltarea cunostintelor si intelegerea culorilor, formelor si numerelor, creste si increderea lor in folosirea unui computer in procesul de invatare, inclusiv dobandirea unor cunostinte de limba engleza.

Acest program educational destinat copiilor cu varste cuprinse intre 4-7 ani, dezvoltat in ideea de a oferi prescolarilor oportunitatea unei instruiri corespunzatoare ajuta copiii sa faca primii pasi pentru a invata alfabetul, aritmetica, arta si nu in ultimul rand de a-i familiariza cu utilizarea computerului.
 
"Dupa cum stiti municipalitatea a initiat un parteneriat intre companii si unitatile de educatie din Cluj-Napoca in incercarea de a asigura comunicarea necesara dintre cei care ii pregatesc pe tinerii nostri sa devina adulti formati in meserii necesare pentru viitor in companiile clujene sau internationale. Acest proiect se incadreaza in principiile acestui parteneriat si sunt convins ca micutii care intra in contact cu computerul la o varsta cat mai frageda vor putea sa se adapteze metodelor alternarive de predare pe care le vor descoperi in scoli si vor putea dezvolta timpuriu aptitudini necesare pe viitor in meseriile pe care le vor alege" a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin.

"Inspectoratul scolar Judetean Cluj si Primaria fac eforturi de a asigura acces la resurse si calitate in educatie in  toate unitatile din municipiu, indiferent de cartierul in care se gasesc", a declarat Inspectorul scolar general - adjunct, Marinela Marc.

Comentarii Facebook