Veste bună pentru vaccinați: Nu mai e nevoie de test PCR la intrarea în țară, pentru a evita carantina, indiferent de unde veniți


Românii care se intorc din țări din afara spațiului UE, dar sunt vaccinați, nu mai au nevoie de teste PCR, pentru a evita carantina.

Din 1 februarie, nu se mai face diferențierea între spațiul UE și Non -UE. Astfel că, persoanele care sosesc în România, dar sunt vaccinate, din destinații din afara Europei, nu mai trebuie să prezinte și un test PCR pentru a evita carantina. 

  • Pana astazi, persoanele care se intorceau din afara Uniunii Europene si erau vaccinate, trebuiau sa prezinte un test PCR facut cu maximum 72 de ore inainte, pentru a nu sta in carantina. Asta insemna pentru cei care erau intr-o vizita intr-un stat non UE sa caute inainte plecarii un punct de testare si sa se asigure ca primesc rezultatul in timp util. Din 1 februarie 2022, nu mai este nevoie de acest test, daca ai certificat european.

Ce reguli se aplică pentru cei care vin din spațiul UE sau non-UE

Orice persoană care intră în România, indiferent de unde vine, trebuie să respecte următoarele reguli:

  • Ori deține certificat european de vaccinare;
  • Ori deține un certificat digital european de trecere prin boală, nu mai nou de 10 zile și nu mai vechi de 180 de zile;
  • Ori deține un test PCR realizat în ultimele 72 de ore. 

Comentarii Facebook