Valeriu Gheorghiță îi îndeamnă pe români la vaccinare: „Rata e mică, suntem expuși în fața valului patru”


Valriu Gheorghiță îi îndeamnă pe români la vaccinare, deoarece, după spusele lui, suntem expuși în fața valului patru. De asemenea, nici președintele Klaus Iohannis nu este mulțumit de rata de vaccinare, în contextul în care alte țări din Europa au început să se confrunte cu valul patru al pandemiei.

Românii, îndemnați să meargă la vaccin

Valeriu Gheorghiță îi îndeamnă în continuare pe români la vaccinare, întrucât rata este una mică și astfel, România este expusă în fața valului patru al pandemiei de coronavirus. 

Masca rămâne cea mai importantă modalitate prin care ne putem proteja față de toate variantele virale existente acum, a spus, duminică, Valeriu Gheorghiță. De asemenea, el a subliniat că masca trebuie purtată în zone aglomerate unde există un risc foarte mare de infectare.

Îndemnul lui Valeriu Gheorghiță pentru români

Prin vaccinare nu putem preveni 100% din infecțiile asimptomatice. Putem să prevenim 50-60% din infecțiile asimptomatice.

Putem să ne infectăm, să facem forma asimptomatice sau ușoare, să intrăm în contact cu o persoană vulnerabilă și să transmitem boala, chiar dacă statistic, riscul de a o transmite e cu 50% mai scăzut”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Masca de protecție, în continuare un aliat împotriva COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare s-a ferit să spună dacă masca de protecția va deveni obligatorie din nou în aer liber, în cazul unui alt val de COVID.

Acum s-a renunțat la obligativitatea ei, dar nu înseamnă că nu trebuie să o purtăm când intrăm în zone aglomerate, unde expunerea la persoane e crescută, iar riscul de infectare e mare”, a declarat acesta.

De asemenea, în privința vaccinării, medicul a spus că e voluntară și va rămâne așa în continuare.

Nu se pune problema să devină obligatorie. Acum, doar cine nu vrea nu se vaccinează. Numărul celor care doresc să se imunizeze e în scădere acum, dar anticipăm că într-o lună va crește.

În continuare, medicul a subliniat încă o dată că trecerea prin boală nu ne oferă o protecție îndestulătoare în fața unei noi posibile infectări:

Vorbim de o pandemie de mai mult de un an, moment în care bună parte dintre persoanele care au trecut prin boală sunt în afara perioadei de protecție.

Iohannis, despre valul patru al pandemiei de COVID-19

Și președintele Klaus Iohannis a constatat că rata de vaccinare este una mică în țara noastră, în contextul în care valul patru al pandemiei bate la ușă.

România e dintre statele care are grad mic de vaccinare și automat suntem mult mai expuși în fața valului 4 care se vede că vine. Deja sunt state europene unde valul 4 se poate măsura”, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis.


Comentarii Facebook