Vaccinul anti-COVID-19 adaptat la varianta Omicron ajunge în România luna aceasta. Ce declară ministrul Sănătății


La finalul lunii noiembrie vor ajunge în țară primele doze de vaccin anti-COVID-19 adaptat la tulpina Omicron.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că la finalul lunii vor sosi în ţară primele doze de vaccin anti-COVID-19 adaptat la variantele Omicron BA4 şi BA5 şi că se va vaccina cu doza a patra împotriva acestei boli.

Pandemia de COVID-19 este o problemă la nivel global, dar manifestările din fiecare ţară sunt particulare. Noi avem între 200 şi 400 de cazuri pe zi, câteva decese. Au fost şi zile fără niciun deces. Este clar că, în acest moment, COVID-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în ţara noastră. Dar, ca orice viroză imprevizibilă din punct de vedere al evoluţiei, face să existe recomandarea vaccinării, mai ales că vine până la sfârşitul lunii vaccinul adaptat BA4, BA5, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sau pentru persoanele cu diverse boli cronice”, a afirmat Rafila, duminică, la Romexpo, unde se desfăşoară examenul de Rezidenţiat.

Imunizare sezonieră anti-COVID

El a precizat că este pentru prima dată când se va utiliza "un vaccin adaptat" şi că nu este exclus ca imunizarea anti-COVID-19 să devină sezonieră.


Comentarii Facebook