Vineri 20 Mai

Unul dintre cele mai bine cotate spitale din lume, Wiener Privatklinik, își propune să deschidă o reprezentanță în Cluj-Napoca


Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, are în plan să deschidă în acest an cea de-a treia reprezentanță în România, la Cluj, ca parte a strategiei de extindere în Europa Centrală și de Est. Clinica a tratat aproximativ 300 de pacienți români în anul 2021.

Totodată, în cadrul aceleiași strategii, spitalul privat a început promovarea și dezvoltarea serviciilor și în Bulgaria. 

Conducerea Wiener Privatklinik

ceo 1 wpk.jpg

Prim. Dr. WALTER EBM - CEO Wiener Privatklinik, Șeful Centrului Aeromedical

Prim. Dr. Walter Ebm este acționarul principal și CEO al Wiener Privatklinik din anul 1995. Este medic primar în domeniul bolilor cardiovasculare și o figură respectată  în cercurile de cardiologie, fiind onorat cu numeroase premii și distincții. Prim. Ebm  este și pilot, fiind fondatorul și coordonatorul Centrului Aeromedical din cadrul  WPK, cel mai vechi centru de acest tip din Austria, care oferă toate examinările  necesare piloților într-un singur loc. Prim. Dr. Ebm este membru al Comitetului  Științific al WPK din anul 2000. 

ceo 2 bun.PNG

ROBERT WINKLER - CEO Wiener Privatklinik

Robert Winkler se află la conducerea spitalului Wiener Privatklinik din anul  2001. A studiat în cadrul Universității de Științe Economice din Viena și a urmat  mai multe cursuri de management spitalicesc, inclusiv un MBA în domeniu.  Este membru al consiliului Asociației Spitalelor Private din Austria.

Clinica a tratat aproximativ 1.300 de pacienți români în anul 2021

Wiener Privatklinik, listat în 2021 și 2022 în clasamentul Celor mai bune spitale din lume, a înregistrat o creștere de peste 32% a numărului de pacienți români în primele 3 luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, aproximativ 300 români fiind tratați în perioada ianuarie – martie 2022. În prezent, românii sunt prima naționalitate de pacienți internaționali din cadrul WPK, reprezentând o pondere de 35%.

Rezultatul vine ca urmare a dezvoltării constante a serviciilor de suport oferite pe piața românească, dar și a contextului războiului, care a determinat o reducere a pacienților ruși, aceștia ocupând în trecut o pondere importantă din pacienții străini. 

Cei mai mulți pacienți tratați la secția de oncologie

Wiener Privatklinik este spitalul privat cu cea mai mare adresabilitate de pacienți internaționali din regiune. Anual, spitalul WPK înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 40% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală și de Est.

Secția de oncologie de la Wiener Privatklinik este coordonată de Prof. Univ. Dr. Christoph C. Zielinski.

zielenski bun.PNG

Prof. Univ. Dr. CHRISTOPH C. ZIELINSKI - Director Medical WPK & Medic Coordonator al WPK Central European Academy Cancer Center

Prof. Univ. Dr. Christoph C. Zielinski este unul dintre cei mai apreciați experți la nivel european în oncologie, imunoterapie și tratamentul personalizat al cancerului. Deține funcțiile de Director Medical al WPK, medic coordonator al WPK Central European Academy Cancer Center, președinte al Diviziei Clinice de Oncologie, Departamentul de Medicină al Universității de Medicină din Viena și președinte în cadrul Grupul Oncologic de Cooperare pentru Europa Centrală și de Est. În decursul carierei sale a condus mai multe studii clinice cu valoare academică, a publicat peste 450 de lucrări originale și recenzii în jurnale științifice și este autorul mai multor cărți, inclusiv „Starea Oncologiei 2013”, publicată împreună cu profesorul Peter Boyle. Prof. Zielinski este, de asemenea, redactor-șef al ESMO Open, jurnalul  Societății Europene de Oncologie Medicală. În 2021 a fost inclus de Universitatea Stanford în topul 2%  a celor mai publicați oameni de știință din lume

Circa 60% dintre pacienții români s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice, inclusiv chirurgie oncologică, disponibile în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est. Cele mai frecvente patologii oncologice tratate în această perioadă au fost cancerul de sân și cancerul pulmonar, principalele forme de cancer în rândul femeilor, respectiv bărbaților, urmate de cancer de colon, tumori ORL,  pancreatic și prostată.

Pacienții români au acces la consultații online

Totodată, pacienții români au efectuat intervenții chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, cardiovasculare, chirurgia nervilor periferici și chirurgie reconstructivă. În cadrul WPK, aceștia au beneficiat de expertiza chirurgilor de renume internațional și de cele mai noi abordări terapeutice și tehnici chirurgicale. Alte servicii solicitate au fost consultațiile de second opinion în privința diagnosticului primit sau a planului de tratament, dar și pachetele personalizate de check-up medical.

wpk medici.jpg

Pe lângă pacienții care au călătorit la Viena pentru tratamente, pacienții români apelează și la consultații medicale online cu experții austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Cele mai solicitate consultații medicale în primele 3 luni ale anului au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

O româncă, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik


EMA HAFNER - Directorul Departamentului de Marketing și Business internațional, Wiener Privatklinik

Ema Hafner coordonează activitatea Departamentului de marketing și business internațional al WPK din anul 2016. Are o experiență de 17 ani în management medical, de-a lungul carierei ocupând poziții de conducere în cadrul unora dintre cele mai cunoscute spitale și clinici private din România, precum Amethyst Radiotherapy, Regina Maria și Hiperdia (acum parte din grupul Afideea). Este absolventă a Academiei de Studii Economice din București, iar în anul 2014 a finalizat programul Executive MBA Bucharest al WU Executive Academy. De asemenea, a urmat diverse cursuri de business și management care au ajutat-o în dezvoltarea profesională, atât din punct de vedere al cunoștințelor de specialitate, cât și pentru evoluția ca manager și leader. 

„Ne-am dezvoltat în permanență serviciile de suport oferite pe piața românească”

În primul trimestru al anului 2022, spitalul nostru și-a continuat trendul de evoluție în ceea ce privește  adresabilitatea pacienților români. Wiener Privatklinik este ales de români atât pentru tratamentele inovatoare disponibile, cât și pentru expertiza de elită a specialiștilor cu care colaborăm. În decursul ultimilor ani, ne-am dezvoltat în permanență serviciile de suport oferite pe piața românească, pentru a crea o punte de comunicare mai ușoară între pacienții de aici și spitalul din Viena”, declară Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

wpk ultima de tot.jpg

Dacă în urmă cu 6 ani, când am lansat primul nostru birou în România, ponderea pacienților români era de aproximativ 10% din totalul pacienților internaționali, de atunci aceasta a crescut semnificativ. Aceștia beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română, sunt consiliați în alegerea medicului potrivit pentru problema lor, iar deplasarea la Viena este, de asemenea, facilitată.  Întregul proces de accesare a serviciilor noastre medicale este astfel mult mai ușor și mai rapid”, a mai declară Ema Hafner.

Wiener Privatklinik, pe lista celor mai bune spitale din lume

Wiener Privatklinik a fost listat și în 2022, pentru al doilea an consecutiv, în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, acordată de prestigioasa publicație americană Newsweek – împreună cu compania germană de cercetare a pieței, Statista. Criteriile principale luate în considerare au fost recomandările profesioniştilor din domeniul sănătăţii, sondajele de opinie ale pacienţilor, managementul calității şi indicatorilor de performanţă (KPIs) ai unităţilor medicale.

Wiener Privatklinik deține 30 de specialități și 10 centre de competență medicală

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități și deține 10 centre de competență în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

wpk-home.jpg

În centrele de competență ale spitalului, pacienții au acces la peste 400 de medici cu expertiză de excepție, care abordează interdisciplinar fiecare caz medical. O mare parte dintre acești experți sunt activi atât în practica clinică, cât și în cercetarea științifică, ceea ce îi menține foarte competitivi la nivel internațional. Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotați în primii 10% oameni de știință ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultații online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanță ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara, iar până la sfârșitul anului 2022 clinica își propune să eschidă  reprezentanță la Cluj.


Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înființat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria și listat în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, în 2021 și 2022. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 10 centre de competență, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT și medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înființat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experți austrieci renumiți din cele mai diverse specialități sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratamente de ultimă generație.


Comentarii Facebook