Trucuri care te ajută să capeți imunitate, care este importantă în lupta cu coronavirusul



Campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului sunt în curs de desfășurare la nivel mondial. Însă, este încă incert momentul în care pandemia va lua sfârșit. Astfel, este important să știi câteva trucuri simple ce te vor ajuta să capeți imunitatea de care ai nevoie în lupta cu virusul.


Truc pentru o imunitate puternică în lupta cu coronavirusul. Ce alimente îți sunt aliate


Aliatele unei imunități puternice sunt alimentelșe bogate în minerale cum este zincul, precum și în vitaminele A,C,D și E. Acestea trebuie să fie gătite fie la abur, fie la cuptor. Simplitatea este secretul! 


Pentru vitamina A, pot fi consumate alimente precum: ardei, caise, fasole, ficat de pui, gălbenuș de ou, gogoșari, ulei de pește, varză și vinete.


Vitamina C se găsește în: ananas, ardei gras, broccoli, căpșuni, cătină, coacăze, conopidă, măceșe, mango, pătrunjel, varză de Bruxelles, varză creață și kiwi.


De asemenea, sunt recomandate alimente bogate in vitamina D: carne de vită, cereale fortificate, ciocolată neagră, ciuperci, hering, spanac, lapte vegetal, mazăre, somon, ton și tofu.


Pentru un aport de vitamina E, se pot consuma: alune, avocado, cartofi dulci, migdale, ouă, semințe de floarea soarelui, spanac, sparanghel, struguri, sfeclă roșie, ulei de măsline și varză kale.


Alimentele ce conțin zinc sunt: alune, carne de vită, caju. stridii, linte, năut, porc, pui, fasole, spanac și varză.


Băuturi și condimente excelente pentru o imunitate mai puternică


Totodată, unele băuturi și condimente întăresc imunitatea. De exemplu, se pot face smoothie-uri din fructe și legume proaspete. Propolisul este un alt ingredient cu proprietăți antivirale excelente. În plus, pot fi consumate siropuri presate la rece, ca cele de afine, cătină cu miere, măceșe, morcov, mure, portocale ori extracte din muguri de brad, de mesteacăn, din mlădițe de măceș ori de coacăz negru. Acestea ameliorează durerile în gât și tusea, favorizând eliminarea secrețiilor și vitamizând organismul.


Între condimentele ce au rol dezinfectant pentru organism, recomandate în cazul unor infecții virale, se numără: anason, busuioc, cimbru, eucalipt, fenicul, ghimbir, mentă, oregano, rozmarin și turmeric. La acestea se adaugă usturoiul și ceapa.


Trucuri în cazul infectării cu coronavirus


În cazul infectării cu noul coronavirus în care se prezintă simptome precum dificultăți respiratorii și dureri musculare, sunt recomandate unele alimente bogate în Omega 3, ce pot contribui la reducerea procesului inflamator și, astfel, la ameliorarea stării generale. Printre acestea se numără: ardei gras, anșoa, afine, avocado, broccoli, ceai verde, dovleac, fulgi de ovăz, hering, mere, morcovi, mure, nuci, orez brun, orz, ridichi, sardine, semințe de in, somon, ulei de soia și ulei de măsline.

Este bine de știut că în caz de febră și diaree, este important să consumați cel puțin doi litri de apă pe zi, deoarece organismul pierde mineralele aliate ale imunității. În plus, sunt recomandate ceaiurile bune pentru imunitate: arnică, cimbrișor, echinaceea, iasomie, mușețel, mugur de plop, soc și tei. Acestea pot fi îndulcite cu miere de albine, ce poate ameliora tusea și durerile în gât. Mai mult, se recomandă consumul de apă de cocos, supă de pui, sucuri naturale de fructe și legume, precum și alte băuturi pe bază de electroliți, ce înlocuiesc mineralele ce au fost prierdute din organism.

Comentarii Facebook