Sondaj: Numai 16% dintre români cred că coronavirusul nu este deloc o amenințare


Un sondaj realizat de IRES arată că numai 16% dintre români cred că coronavirusul nu este deloc o amenințare.

Sondajul arată că 6 din 10 români cred că virusul reprezintă o amenințare pentru România, în timp ce 16% cred că acesta nu este deloc o amenințare.

Peste jumătate dintre români (54%) se declară îngrijorați cu privire la evoluția numărului de cazuri de COVID-19 din România, iar 44% sunt puțin sau deloc îngrijorați.

De asemenea, 4 din 10 declară că le este în mare și foarte mare frică de infectarea cu virusul SARS-CoV2.

Două treimi dintre participanții la studiu sunt de părere că autoritățile din România mai degrabă  ascund informații despre pandemie, dar 29% cred că autoritățile mai degrabă informează corect populația.

Opiniile legate de modul în care autoritățile au transmis gravitatea pandemiei sunt împărțite: puțin peste jumătate dintre români (56%) cred că a fost exagerată gravitatea pandemiei în timp ce 43% cred contrariul.

Ideea conform căreia efectele noului coronavirus nu ar fi mai de grave decât cele ale unei gripe obișnuite este respinsă de peste jumătate dintre români (58%), dar acceptată de peste o treime dintre ei (37%).

8 din 10 români spun că au încredere în capacitatea de adaptare la schimbările generate de pandemie în societate și în viețile lor.

Sondajul realizat, în perioada 22 – 23 iunie 2020, al zecelea din seria dedicată impactului COVID - 19, a avut ca obiectiv evaluarea percepțiilor, atitudinilor și comportamentelor după prelungirea stării de alertă, în contextul relaxării treptate. În următoarele zile vom difuza și celelalte secțiuni ale studiului.

La acest sondaj realizat în perioada 22 – 23 iunie 2020 au fost chestionați 900 indivizi de 18 ani și peste. Tipul eșantionului a fost simplu, aleatoriu; reprezentativ la nivel național.

Comentarii Facebook