Românii cu coronavirus pleacă pe capete din spitale. Tătaru: Avem cu 550 de pacienţi mai puţini


550 de români cu coronavirus au cerut să fie externați din spitale, a anunțat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca urmare a deciziei CCR, a ajuns la 550.

A fost aprobat în şedinţă de guvern proiectul legislativ care să iniţieze nişte măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic. E necesar pentru a putea gestiona şi controla pandemia prin care trecem. Aţi putut observa de vineri modificările de abordare a tot ce a însemnat carantină, izolare, chiar şi internarea în spital”, a declarat după şedinţa de guvern Nelu Tătaru.

Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deşi azi avem 250 de cazuri noi, avem o diferenţă de număr de pacienţi din spitale de 550. Deci avem 550 de pacienţi mai puţini internaţi în spitale. Proiectul de lege va merge în regim de urgenţă în Parlament. Sper ca un interes naţional să nu lase loc de interpretare politică”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

CCR a decis că pacienții nu pot fi ținuți cu forța în spitale și că decretarea carantinei în România prin OUG a fost o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Din Cluj, în ultimele 24 de ore trei persoane au cerut să fie externate.

Comentarii Facebook