Secretul bine păzit de Mihaela Bilic! Cum să mănânci cozonac fără să te îngrași, chiar și în fiecare zi / Trebuie să ții cont de un truc simplu


Cozonacul este nelipsit de pe masa de Paște, fiind un desert tradițional mult iubit de români. Totuși, este și un aliment foarte caloric. Nutriționistul Mihaela Bilic explică ce poți face ca să te bucuri de cozonac fără să pui kilograme în plus.

 „Zahărul îngrașă mai mult decât caloriile pe care le conține. Acele calorii care vin din zahăr se transformă preferențial în grăsime și schimbă tot metabolismul spre sinteza de grăsimi.

Deci este un efectiv un ajutor în procesul de îngrășare. Mânănci o friptură de 100 de calorii slăbești, mânanci 100 de calorii dintr-un produs dulce, nu slăbești, cu toate că e tot 100”, spune Mihaela Bilic.

O felie de cozonac e suficientă, spune Mihaela Bilic. Asociată cu o cană de lapte, poate deveni o gustare echilibrată sau chiar un mic dejun festiv. Laptele are proteine și grăsimi care încetinesc absorbția zahărului și reduc impactul asupra glicemiei.

Puneți lângă ea o cană cu lapte și aveți meniul ideal pentru o gustare sau un mic dejun de sărbători. Folosiți fructele proaspete pe post de desert, sunt o diversiune binevenită într-un meniu plin de produse grase și greu de digerat. Aduc prospețime, aromă, apă și multe fibre, cât să ușureze digestia.

Dacă consistența lor crocantă nu vă satisface, aveți ca variantă înghețata, un desert cremos.

Și dacă nu puteți rezista unei felii de tort ispititoare, țineți cont că desertul mâncat la finalul unei mese îngrașă mai puțin decât atunci când îl mâncăm pe burta goală.”, a adăugat nutriționistul. 

Comentarii Facebook