Un stomatolog ”plantat” director la Institutul de Transplant din Cluj: ”Golănii pesediste în vreme de război!” - FOTO


Institutul de Transplant din Cluj are un nou manager / director interimar, numit de ministrul Alexandru Rafila. Dan Sâmpălean a fost atacat dur de deputatul USR; Emanuel Ungureanu, un apărător al Institutului și cel care s-a luptat cu profesorul Mihai Lucan. 

Ieri (marți, 1 martie), la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca, a fost numit de către ministrul Sănătății PSD Alexandru Rafila, ca manager interimar, un politruc pesedisto-penelist care a făcut praf mai multe spitale din România.

Numele lui este Dan Sâmpălean, un individ care a profitat de pandemie pentru a cumpăra la suprapreț produse de dezinfecție de 5 ori mai scumpe decât prețul de piață.

Mai mult decât atât, Sâmpălean, după ce a devenit manager, a comandat pentru spital, de la fosta firmă unde a fost angajat, pe nume Axia Medical, materiale în valoare de 200.000 de euro...

I-am transmis astăzi ministrului Rafila un mesaj de protest împotriva acestei numiri politice în fruntea unei instituții medicale, care abia a scăpat de falimentul în care a fost băgată de traficantul de organe Mihai Lucan, fostul consilier al lui Emil Boc.

Pesediștii nu se pot abține de la mizerii nici în vreme de război!”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Acesta îi solicită ministrului Sănătății în mod public să revoce acest ordin și să organizeze un concurs cinstit la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

E război, dar sunt cu ochii pe voi! Terminați cu golăniile, pesediștilor!”, a mai transmis Ungureanu.

274538913_504025437752245_1919361873840200974_n.jpg

Cine este Dan Sîmpălean

Stomatologul Dan Sîmpălean a fost demis la finalul anului 202o de primarul Capitalei, Nicușor Dan, pentru nereguli de la Spitalul Filantropia, maternitatea din București, unde a fost numit de Gabriela Firea. 

Ulterior, cu ajutorul PNL el a fost mutat la Spitalul de Pediatrie Ploiești, de unde, acum, a aterizat la Cluj.

Dan Sîmpălean (39 de ani) este de profesie medic stomatolog. A terminat facultatea în 2010 și apoi a profesat în privat la Târgu Mureș, dar rămâne și la catedra universității din localitate. 

Ulterior Sîmpălean a intră în politică (la PNL) și, evident, în administrația publică, respectiv în Consiliul Local Tîrgu Mureș, în mandatul USL, alianța PNL - PSD.

Dan Sîmpălean a fost demis de patru ori din conducerea Spitalului Județean Mureș

În perioada 2015 - 2018, Dan Sîmpălean a fost demis de patru ori din conducerea Spitalului Județan Mureș, pentru că a refuzat (nejustificat) să demareze licitația pentru construirea noului buncăr de radioterapie al unității medicale, scrie msnews.ro.  

Acesta a fost dat în judecată de mai mulți angajați pentru a stopa abuzurile acestuia.

Sîmpălean a fost în conflict cu angajații și pe durata mandatului de la maternitatea din București. 

Comentarii Facebook