Miercuri 4 August

Pfizer a anunțat că a treia doză de vaccin va fi făcută între 8 si 12 luni de la rapel


A treia doză de vaccin Pfizer urmează va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea rapelului.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a precizat că a treia doză va fi făcută pentru a proteja oamenii de noile mutaţii de coronavirus apărute.

Bourla spune că vaccinul oferă imunitate cel puţin şase luni. 

Încă de la finele lunii februarie, Pfizer şi BioNTech anunțau că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

În luna aprilie au ajuns la concluzia că cei imunuzați cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Tot atunci, Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în 2022. UE are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

În acelaşi timp, compania testează şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19.

Și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin, după ce a declarat luna trecută că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce.

Comentarii Facebook