„Pacienţi aflaţi în suferinţă de mai mulţi ani au primit şansa la o viaţă mai bună”. Medicii din Cluj au salvat viața a doi bolnavi prin transplant renal


O familie îndurerată de pierderea unui membru a fost de acord cu donarea de organe și a lăsat ca o minune să se întâmple. Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal de medicii clujeni.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în suferinţă de mai mulţi ani au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale ICUTR Cluj, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache.

DA pentru VIAŢĂ! O decizie care schimbă destine şi astfel 3 români  primesc o nouă şansă la viaţă prin transplant!

Joi, 16 februarie,  la Spitalul Județean de Urgență "Dr Constantin Opris" Baia -Mare s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare organe prin bunăvoinţa unei familii  care a fost de acord cu donarea de organe. 

Se întâmplă, câteodată, ca providența să ne arunce la o răscruce de drumuri, acolo unde deciziile noastre pot să facă diferența dintre viață și moarte. Mulţumim din suflet  şi cu profund respect familiei donatorului, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune  pentru alţi pacienţi, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor în suferinţă. 

Echipa de prelevare ficat a Institutul Clinic Fundeni , condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, a adus speranţa pentru un alt pacient critic, a cărui unică şansă la viaţă era un transplant hepatic.  Intervenţia salvatoare a fost realizată de echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu suportul indispensabil al echipei ATI, condusă de Dr. Cristina Martac.  Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în suferinţă de mai mulţi ani au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale #ICUTR Cluj, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache.  

Mulţumim echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare - Dr. Andrei Mureşan, Dr. Adriana Stoicovici, As. Adela Mirela Botos, prima verigă în lungul lanţ de la suferinţă la speranţă, care a avut dificila şi emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant. Este cea de-a 3-a intervenţie de prelevare organe realizată anul  acesta la Baia Mare. 

Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă. #Transplantul înseamnă VIAŢĂ!”, transmite Agenția Națională de Transplant.

Comentarii Facebook