Sambata 1 Octombrie

Nicolae Ciucă, promisiuni de Ziua Mondială a Sănătăţii: „Ne vom asigura că investiţiile în sistemul medical se vor materializa la termen”


Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis joi, 7 aprilie, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății că Guvernul se va asigura că investițiile în infrastructura spitalicească, în logistica medicală necesară și în pregătirea de specialitate a forței de muncă din sistemul de sănătate se vor materializa. Prim-ministrul a mai precizat că acum, că pandemia este pe terminate, iar severitatea COVID-19 se va diminua în scurt timp, se vor putea începe „renovărilepe plan național din sistemul medical.

„Efectele pandemiei se vor resimți mult timp de acum înainte”

Sănătatea reprezintă un factor major pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi, dar şi un indicator important al capacităţii de dezvoltare a societăţii în care trăim. Acest lucru s-a văzut în cei peste 2 ani de pandemie, în care oamenii din întreaga lume au avut de suferit din cauza unui virus care a curmat milioane de vieţi, total imprevizibil şi care a generat nu doar o criză sanitară mondială, ci şi o criză economică, ale cărei efecte vor fi resimţite mult timp de acum înainte”, declară premierul.

Nicola Ciucă a mai explicat că din analizele făcute până acum „pandemia pare că se apropie de sfârșit și, potrivit celui mai probabil scenariu avansat de Organizația Mondială a Sănătății, severitatea COVID-19 se va diminua în timp”.

„Eforturile întregului personal medical au contribuit la depășirea celor cinci valuri pandemice”

A fost o perioadă foarte dificilă, în care medicii şi întreg personalul sanitar, alături de alte categorii profesionale, s-au implicat, de multe ori până la epuizare, pentru sănătatea fiecărui pacient şi pentru sănătatea publică. Eforturile lor au contribuit în foarte mare măsură la depăşirea celor cinci valuri pandemice de până acum şi le mulţumesc tuturor pentru aceasta”, a afirmat șeful Executivului. 

Ciucă a mai precizat și că ceea ce consideră foarte important pentru perioada următoare este ca România să adapteze permanent sistemul de sănătate la nevoile pacienților și la cele mai noi standarde în materie de terapie și de siguranță, obiective pe care Guvernul le are în atenție, inclusiv prin Programul de Guvernare şi prin jaloanele şi ţintele pe care România şi le-a propus în cadrul Componentei Sănătate a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, notează News.ro.

Premierul promite că Guvernul se va asigura ca „investiţiile în sistemul medical se vor materializa la termenele pe care ni le-am asumat”

Ne vom asigura că investiţiile în infrastructura spitalicească, în logistica medicală necesară şi în pregătirea de specialitate a resursei umane din sistemul de sănătate se vor materializa la termenele pe care ni le-am asumat, pentru că sănătatea românilor nu poate şi nu trebuie să aştepte, este un obiectiv prioritar”, a declarat Ciucă.

Totodată, trebuie să ţinem cont de faptul că problema sănătăţii de suprapune cu multe alte tematici conexe altor domenii, fapt subliniat de altfel de sloganul ‘Planeta noastră – Sănătatea noastră’, sub care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ales să se desfăşoare anul acesta evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii. Grija faţă de mediu este un element important pentru sănătatea populaţiei şi o dovadă de responsabilitate pe care ne-o asumăm prin deciziile la nivelul politicilor pe care Guvernul le promovează, pentru că o criză de mediu poate deveni în orice moment o criză de sănătate”, a adăugat acesta.

„Pandemia ne-a schimbat total”

Premierul mai menţionează că perioada de pandemie a schimbat radical percepţia românilor faţă de sănătate, care au început să devină mai atenţi la factorii nocivi pentru sănătate, mai receptivi la abordarea unor comportamente şi stiluri de viaţă sănătoase şi de prevenţie, un semnal important privind priorităţile cetăţenilor. 

Am încredere în medici şi în personalul din sistemul sanitar românesc, care salvează zilnic vieţi sau le redau oamenilor sănătatea, că îşi vor continua cu succes misiunea în slujba vieţii şi le mulţumesc, încă o dată, pentru aceasta!”, mai transmite premierul.


Comentarii Facebook