Sambata 1 Octombrie

Alertă alimentară! Un lot de mandarine cu nivel ridicat de pesticide şi dulciuri Kinder, posibil contaminate cu Salmonella, retrase de pe piaţă


Metro a retras de pe piață un lot de mandarine care aveau un conținut ridicat de pesticide, iar Auchan a retras mai multe produse Kinder care ar fi fost contaminate cu Salmonella, potrivit unor anunțuri ANSVSA.

Vă informăm ca am fost notificaţi de către furnizorul FRUTI UNITED GRUP SRL să iniţiem retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Mandarine. Motivul rechemării: depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide CLORPIRIFOS”, a transmis, miercuri, 6 aprilie, Metro, potrivit ANSVSA. Cumpărătorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele şi să le returneze până în 17 aprilie.  

Suspiciune de Salmonella la mai multe produse Kinder. Auchan a retras mai multe produse din lotul de dulciuri

De asemenea, Auchan anunţă retragerea de pe piaţă a mai multor produse Kinder. „Motivul retragerii: suspiciune de contaminare cu Salmonella. Persoanele care au achiziţionat produsele având EAN-ul menţionat sunt rugate sa nu îl consume şi să îl returneze la Serviciul Client, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia”, a transmis Auchan, potrivit News.ro.

ou kinder surpise.jpg

Este vorba despre renumitele ouă de ciocolată Kinder plus alte loturi ale acestor produse. Pentru a fi siguri de faptul că nu vom cumpăra produsele cu pricina, trebuie să fim atenți la eticheta produselor, dacă acestea fac parte din lotul ce trebuie retras, atunci nu le cumpărăm. 

Produsul poate fi returnat la magazin

Dacă aţi cumpărat deja produsul, îl puteţi returna la magazin şi vă veţi primi banii înapoi fără a fi nevoie să prezentaţi şi bonul fiscal. Iar dacă aţi consumat un produs de acest gen, e foarte important să fiţi atenţi dacă apar simptome precum greaţă, dureri de cap, febră sau vărsături. Dacă simptomele apar în termen de 48 de ore de la consumarea unui astfel de ou de ciocolată este bine să vă prezentaţi la medic. Alerta alimentar s-a dat în întreaga Europă, după aparişia unor cazuri în Franţa, Marea Britanie sau Irlanda, potrivit Observator.ro.

Comentarii Facebook