INSP: Peste 70% dintre cei care au murit de COVID-19 în ultima săptămână erau nevaccinați. Județul Cluj, în topul infectărilor din țară


Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat un nou raport săptămânal de supraveghere privind pandemia de COVID-19.

Conform raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, în săptămâna 28 martie - 3 aprilie, 54.5% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov si Iaşi.

Totodată, 40,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. Dintre persoanele vaccinate care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză. De asemenea, 76,2% din decesele înregistrate în intervalul precizat au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au survenit la persoane cu vârsta peste 60 de ani. Astfel, 54,6% din decese au fost la bărbaţi, iar 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Joi, 7 aprilie, în județul Cluj sunt confirmate 51.435 de cazuri COVID-19, dintre care 463 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Rata de incidență pe județul Cluj a ajuns la 6,62 de cazrui la mia de locuitori.


Comentarii Facebook