Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă să renunțăm la un obicei care ne încarcă organismul: ,,Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut”


Neurochirurgul Vlad Ciurea sugerează că un obicei, care apare în rutina zilnică a majorității românilor nu este atât de sănătos pe cum credem. Este vorba despre mâncatul seara, pe care medicul ne recomandă să îl evităm pentru că încarcă organismul.

”Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva iar masa de seară o trimiți dușmanului.

Pentru că tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut.’’ a declarat neurochirurgul la antena3.ro.

Medicul recunoaște că și el se luptă cu câteva kilograme în plus, și atribuie acest lucru societății statice în care trăim.

,,Și eu sunt puțin supraponderal, deci toți suferim, pentru că suntem într-o situație în care avem o societate care este foarte statică. Nu avem timp de alte lucruri. Când ajungem la domiciliu, suntem așa de obosiți încât nu ne mai vine decât să mâncăm ceva și să ne culcăm. Este total greșit”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Comentarii Facebook