Vineri 3 Februarie

Neurochirurgul Vlad Ciurea explică de ce să spunem rugăciunea ”Tatăl Nostru” seara și la ce ne ajută


Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat de ce trebuie să ne facem un obicei din a spune rugăciunea ”Tatăl Nostru” seara.

Obiceiuri de dimineață: Trezirea devreme și încet. Așa se pornește organismul

Trezirea cât mai de dimineață: 5.00, 5.30. Deschizi geamul. Un pahar cu apă plată. Fără alte medicamente. Și încetișor, nu vă grăbiți, avem tot timpul. Duș de dimineață, înviorare. Timp pentru toate. Ascultați o melodie care vă place. Încercați să stați la masă, să ascultați muzică, să luați în liniște micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul.

Deplasarea spre locul de muncă nu trebuie făcută pe fugă și în claxoane” a povestit neurochirurgul Vlad Ciurea, în cadrul podcastului lui Damian Drăghici.

După nesomn, vine consumul de alcool și cafea

Lumea uită că organismul se reface în somn. După deprivarea de somn, urmează solicitarea organismului, urmează alcool tare, urmează cafele. Duc la o biciuire a sistemului nervos. Și apoi te trezești la o anumită vârstă că ești ca o epavă.

Întorcându-mă la somn, este fantastic! Dacă vreți să memorați o melodie, citiți versurile de câteva ori seara, înainte de somn, se implementează. Tatăl Nostru se spune seara. De ce? S-a implementat în creier. Este foarte interesant. A doua zi, le aveți pe toate în memorie”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea. 

Vlad Ciurea: ”Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”

Rugăciunea este făcută, pe de o parte, să te apropie de Dumnezeu, iar pe de altă parte e ca și cum te-ai curăța. Este bine să te rogi și să și mulțumești. Amândouă sunt binevenite. Când fac o operație mai deosebită, de ce să nu spun și în suflet și cu vorbe: Doamne, ajută-mă! Este atât de frumos. Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”, a mai spus medicul. 

Comentarii Facebook