Marti 29 Noiembrie

Ce trebuie să faci dacă ai spart un termometru cu mercur în propria locuință. Mare atenție, poți ajunge cu dosar penal!


Un român s-a ales cu dosar penal, după ce a spart un termometru cu mercur în propria locuință. Bărbatul din Prahova, în vârstă de 53 de ani își monitoriza temperatura în fiecare zi, fiind în izolare din cauza COVID.

Specialiștii subliniază că în astfel de situații trebuie apelat imediat numărul de urgență 112. Nimeni nu trebuie să încerce să colecteze mercurul pe cont propriu, pentru că substanța este extrem de periculoasă.

Pentru a avea posibilitatea legală a dispunerii neutralizării substanței identificate, a fost deschis dosar penal în care se efectuează cercetări față de faptă, nu față de persoană, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, în cazul prahoveanului care a spart termometrul. 

Ce trebuie să faci dacă ai spart un termometru cu mercur

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova spune cum ar trebui să reacționăm dacă se sparge un termometru cu mercur în propria locuință:

Să aerisească încăperile timp de 24 de ore, să evite zona atât ei, cât și copiii, să evite colectarea acestuia cu ajutorul aspiratorului sau a măturii, să nu calce pe mercurul deversat”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, potrivit stirileprotv.ro.

Mercurul este extrem de periculos pentru sănătate. Poate afecta rinichii, ficatul și sistemul nervos central

Simptomele cele mai grave sunt simptome de tip respirator cu insuficiență respiratorie. De asemenea, mercurul poate să afecteze rinichii, poate să afecteze ficatul și, cel mai grav, afectează sistemul nervos central”, a transmis Violeta Tănase, medic UPU SJU Ploiești, conform sursei citate anterior.

Comentarii Facebook