Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre efectele negative ale unui aliment pe care toți românii îl consumă: ,,Moleșește activitatea cerebrală”


Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre alimentul consumat de toți românii, aproape în fiecare zi și despre efectele negative pe care le are asupra sănătății.

Este vorba despre banala pâine. Medicul subiliază că toți carbohidrații au efecte mai puțin pozitive pentru sănătate dacă sunt consumați în cantități mari.

,,Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg. 

Mai mult medicul a evidențiat și faptul că a ales să nu mai consume cartofi, mai ales prăjiți, tocmai pentru că acest carbohidrat nu este benefic pentru buna funcționare a sistemului nervos.

,,Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul, în cadrul unei emisiuni de la antena3.ro.


Comentarii Facebook