Un român, cercetător la Cambridge, a făcut o descoperire revoluționară! Tratamentul ar putea schimba soarta pacienților cu Parkinson


Un cercetător român a făcut o descoperire revoluționară care ar putea schimba soarta a peste 6 milioane de oameni de pe planetă afectaţi de boala Parkinson.

George Balmuş și echipa de cercetători de la Institutul de Studiere a Demenţei din Cambridge, au dezvoltat un medicament ce ar putea lupta eficient cu boala Parkinson.

,,Mitocondriile care sunt componente celulare. În boala Parkinson, aceste mitocondrii, aceste centrale energetice sunt afectate. Ce am observat noi, este ca prin inhibarea sau scoaterea din celule a unei proteine care se numește USP30, putem distruge practic mitocondriile care sunt bolnave", a declarat George Balmuș pentru Observator.ro

Cercetătorul menționează că victoria a fost și de grup dar și personală, însă simte că în țara sa natală, România, nu ar fi avut oportunitatea de a ajunge la astfel de rezultate. 

Acesta speră că tratamentul va aduce speranță și celor peste 70.000 de români care suferă de Parkinson.

Cercetătorul a plecat din țară pentru a avea mai multe oportunități, însă spune că păstrează, în continuare, o relație strânsă cu Institutul de Neuroștiințe din Cluj-Napoca.

"Sunt foarte interesat să am această relație cu România și să creștem cât mai mult știință din România. Cred că asta poate fi spus despre toți românii care sunt plecaţi şi fac cercetare", a declarat George Balmuş, cercetător, pentru sursa citată. 

Foto: Captură ecran obseravator.ro

Comentarii Facebook