Un medic oncolog a fost trimis în judecată după ce a luat mită de 280 de ori într-o lună. Pe lângă bani, accepta și cașcaval, carne sau alte produse


Fosta şefă a Secţiei Oncologie de la Spitalul Suceava, a fost trimisă în judecată de procurori după ce ar fi primit mită de peste 280 de ori într-o singură lună. Femeia ar fi acceptat nu doar bani ci și diferite alimente precum brânză, bomboane, carne de porc și miere, sau chiar și produse cosmetice. 

”Inculpata, în calitate de medic primar oncologie medicală în cadrul Ambulatoriului Oncologie Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022-19.01.2023, a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20 660 lei şi 750 euro) şi alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienţi sau de la aparţinătorii acestora”, au transmis, luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Medicul ar fi luat spagă pentru orice fel de serviciu medical prestat, fiind cazuri în care, în urma cercetărilor, s-a constatat că aceasta ar fi primit mită și de 30 de ori într-o singură zi. 

Potrivit procurorilor, doar în 17 ianuarie 2023 medicul a luat bani şi produse de la 29 de persoane, informează puterea.ro. 

”Pe parcursul lunii decembrie 2022, în timp ce se afla în Cabinetul Ambulator Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ” Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, inculpata a primit de la diferiţi pacienţi şi de la aparţinătorii acestora diferite sume de bani şi bunuri  pentru acordarea consultaţiei medicale, pentru a prescrie tratament medicamentos, pentru emiterea biletelor de trimitere, pentru emiterea unor reţete medicale cu tratamentul specific, pentru interpretarea unor analize medicale şi prescrierea reţetei cu tratamentul specific”, informează procurorii. 

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 470 euro, 7.750 lei și 1.200 lei ridicate de la inculpată, precum și asupra bunurilor ridicate din Ambulatoriul de Oncologie Medicală cu ocazia punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară.


Comentarii Facebook