Minune de Paște la Cluj! Un tată și-a salvat copilul, după ce i-a donat un organ vital


Un copil de patru ani a fost salvat și a primit o nouă șansă la viață, după ce a primit un rinichi chiar de la tatăl lui. Operația a fost un succes, deși medicii erau îngrijorați din cauza diferenței de vârstă și de greutate dintre cei doi. 

Băiețelul, Rareș Mihai, s-a născut cu insuficiență cronică renală și primii ani din viață i-a petrecut prin spitale. ”Până acum în momentul transplantului am făcut două operații, tratamente peste tratamente, analize, avem medici nefrologi care ne-au urmărit și care ne vor urmări în continuare după transplant și am ajuns și în momentul de față. Nu am putut să facem transplantul mai devreme din cauza vârstei copilului fiind foarte mititel și acum nu am făcut dializă, domnii doctori de la București, noi suntem din București ne-au trimis aici la Cluj, pentru transplant”, a spus Cosmina, mama băiatului, pentru Digi 24. Florin Elec, șeful secției de transplant, a declarat că s-a așteptat un rinichi de la un donator în moarte cerebrală, dar ”întotdeauna sfătuim familia ori de câte ori este posibil donatorul viu oferă cele mai bune rezultate pe termen lung. Dificultatea intervenției a fost disproporția mare de greutate între copil și tată și implicit a vaselor copilului implicit cu vasele rinichiului tatălui”. 

Transplantul pediatric este o prioritate pentru noi. Este vorba despre un transplant pediatric complex la un băiețel de 4 ani cu o greutate sub 20 de Kg cu o disproportie importantă de greutate fata de tata (donator) dar si cu artere multiple care au crescut dificultatea intervenției.  Familia s-a adresat Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal ca fiind ultima șansa de transplantare in România. Evolutia copilului este excelenta cu probe de functie renala normale inca din prima zi. Colectivul ICUTR are atat capacitatea cat și dorința de a rezolva astfel de cazuri complexe in sfera transplantului renal si a urologiei”, a mai spus conf. dr. Florin Elec.

Copilul este acum bine, la a treia zi după transplant deja se joacă și se plimbă. 

Comentarii Facebook