MIGDALE INMUIATE în apă. Ce avantaje au

 

Migdalele sunt sănătoase, dar dacă sunt înmuiate în apă peste noapte poți beneficia de toate vitaminele.

 

Migdalele uscate abundă în inhibitori ai enzimelor, principalii responsabili care împiedică sămânța să încolțească, dar care sunt eliminați odată ce acestea sunt înmuiate în apă. În această ordine de idei, este mai ușor să digeri migdale înmuiate și metabolismul este ajutat de nutrienții care ies la suprafață, așa cum orice nuci sau semințe sunt tolerate mai ușor și se preiau mai rapid nutrienții din ele dacă stau întâi la înmuiat în apă.

 

Mai jos vei găsi o listă cu beneficiile consumului regulat de migdale puse la muiat în apă de seara și consumate a doua zi dimineața, scrie feminis.ro.

 

1. Beneficii pentru inimă

 

Ele îmbunătățesc sănătatea inimii, datorită conținutului mare de potasiu, proteine și grăsimi mono-saturate, iar vitamina E susține funcționarea corectă a inimii în timp ce magneziul previne atacurile de cord. De asemenea, migdalele vindecă inflamațiile arterelor.

 

2. Energie

 

Cea mai bună alegere pentru creșterea nivelului de energie este să mănânci o mână mare de migdale, lucru ce va accelera și metabolismul datorită conținutului de mangan, riboflavinei și a cuprului. 

 

3. Scad colesterolul

 

Migdalele sunt incredibil de eficiente în ceea ce privește scăderea nivelului de colesterol, datorită conținutului mare de calciu și vitamina E.

 

4. Perfecte pentru creier

 

Migdalele sunt o sursă bogată în nutrienți care pot ajuta creierul să rămână sănătos și chiar să se dezvolte în continuare. Ele sunt bogate în L-carnitină și riboflavină, nutrienți care intensifică activitatea cerebrală și reduc riscul de Alzheimer.

 

5. Sănătatea oaselor

 

Pentru a-ți menține oasele sănătoase este important să consumi combinația optimă de fosfor, minerale și vitamine. Fosforul este bun pentru oase și dinți și în același timp previne osteoporoza. 

 

6. Reglează presiunea sanguină

 

Potasiul controlează presiunea sanguină, iar conținutul scăzut de sodiu ajută la reglarea fluctuațiilor de tensiune.

 

7. Previn cancerul

 

Prin accelerarea mișcării alimentelor în colon se previne crearea depozitelor de reziduri, iar în acest fel migdalele și-au dovedit eficiența în împiedicarea apariției și dezvoltării cancerului de colon

Comentarii Facebook