Cum gătești Ostropel de pui. Reţetă din caietul bunicii

 

Ostropel de pui este o mâncare care ne duce cu gândul la copilărie, la curtea bunicilor.

 

Ostropelul de pui este un fel de mâncare adorat de aproape toată lumea, de la cei mici la cei mari. Iată o reţetă  de ostropel de pui, cu care nu ai cum să dai greş, o reţetă din caietul bunicii, cu care nu poţi da greş niciodată, conform realitatea.net.

 

Ingrediente

 

• 1 morcov

 

• 1 ceapă

 

• 100 g untură

 

• 1 căpăţână de usturoi

 

• 1 lingură făină

 

• sare, oţet

 

• verdeaţă: mărar, pătrunjel

 

• 800 ml supă de carne

 

• 1 pui de aproximativ 1 kg 

 

 

Modul de preparare al ostropelului de pui

 

• se taie bucăţi pasărea

 

• Se încinge untura şi se rumenesc bucăţile de pui

 

• Se toacă morcovul şi ceapa

 

• Se încălzeşte supa de carne

 

• Se scoate carnea, se pune într-o cratiţã

 

• În untura rămasă se căleşte puţin făina, se adaugă şi morcovul

 

• Se stinge cu supă fierbinte de carne; să fiarbă înăbuşit un sfert de oră

 

• Usturoiul se curãţã şi se taie felii subţiri

 

• Se căleşte în puţină untură, se stinge cu o lingură de oţet, se varsă în cratiţa cu carne

 

• Se sărează-piperează, se mai lasă să fiarbă, tot acoperit, încă 5 minute

 

• Verdeaţa se presară când focul este stins; se acoperă iar cu capac, să abureascã de arome proaspete

Comentarii Facebook