Miercuri 24 Aprilie

Medicii sunt îngrijorați de posibilitatea apariției unei tulpini COVID românești. Medic: „Din nefericire, am observat o modificare în simptomatologie”


Medicii intră în alertă după ce s-ar fi observat modificări ale simptomatologiei la pacienții COVID. Este posibil să fi apărut o nouă tulpină COVID românească, după ce s-au constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni.

O nouă tulpină COVID în România

Deja au fost recoltate probe de la unii pacienți infectați pentru a fi efectuată o secvențiere.

Da, din nefericire, am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianța Delta. În momentul de față, pacienții se prezintă la triaj...cu forme ale bolii e necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici.

Discutăm undeva între 3 până la 5 litri de oxigen pe minute. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne-am dori să mai apărem și din acest punct de vedere în lumea medicală, cu o tulpină românească.

Acest semn e mai mult decât îngrijorător și anume necesarul crescut de oxigen într-un interval scurt, asta ne aduce semne mari de întrebare. Poate e aceeași tulpină delta, dar și-a schimbat tipicul sau discutăm despre o altă tulpină. Așa cum spuneam, pune probleme foarte mari din punct de vedere al îngrijirii pacienților”, a explicat medicul Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.


Comentarii Facebook