Hrănirea unui pacient internat la ATI cu COVID poate dura și 3 ore pentru o singură masă


Hrănirea unui bolnav de COVID, internat la ATI, poate dura chiar şi câteva ore bune. Lipsa oxigenului din plămâni face ca acest proces să fie unul extrem de complicat. 

Cei mai mulți pacienți ajung la spital cu plămânii distruși din cauza faptului că se tratează acasă după ureche.

Avem o pacientă de 35 de ani cu două stopuri cardiace, fară boli asociate în afară de obezitate. Asta e principala problemă că ei ajung foarte târziu la spital, s-a tratat singură acasă 2 săptămâni.

Cele mai multe decese au și boli asociate.

Media de vârstă este 40-45 de ani. O porție de mâncare durează 2-3 ore pentru că după o lingură trebuie să mai așteptăm 5 minute, pentru că se desaturează foarte repede. Un pacient nu știu dacă rezistă câteva minute fără mască. 

Devin disperați, cer ajutor. Să primești apa cu seringa, hrana în 2-3 ore, nu cred că e ceva ce și-ar dori orice om vreodată.

Li se usucă gura foarte repede. Sunetul asta pe noi ne termină psihic, vă dați seama pe ei cu masca aia zile întregi”, ne-a spus medicul ATI Amin Zahra, chiar dintr-o secție de ATI. 


Comentarii Facebook