Incidența COVID-19 din județul Cluj este în scădere. Vezi câte cazuri active sunt în municipiul Cluj-Napoca


Cu toate că județul Cluj raportează zilnic printre cele mai multe infecții COVID-19 noi, depistate la nivel național, rata de incidență a cazurilor de Coronavirus continuă să scadă în întreg județul.

Atât județul Cluj cât și municipiul Cluj-Napoca du doborât vineri, 11 martie, câte un prag (aflat în scădere). Incidența infectărilor COVID-19 în municipiu a coborât sub pragul de 11 cazuri la mia de locuitori, iar în județul Cluj, incidența a ajuns sub 8 cazuri la mie

Astfel, conform DSP Cluj, pentru intervalul 22 februarie – 7 martie, rata infectărilor în municipiul Cluj-Napoca este de 10,67 de cazuri COVID-19 la mia de locuitori, cu 3.586 de cazuri de boală active din cele 5.834 din întregul județ, care a ajuns la o incidență de 7,72 de cazuri la mia de locuitori.

Pe lângă Cluj-Napoca, rate de incidență peste pragul de 10 la mie mai au doar trei comune: localitatea Borșa cu rata de incidență de 17,20 la mia de locuitori, Florești cu 10,75 la mia de locuitori și Gârbău  cu 10,48 cazuri la o mie de locuitori.

Dintre orașe, cel mai bine stau Huedin, cu 3,39 cazușri la mie și municipiul Dej, cu o incidență a infectărilor de 3,42 la mia de locuitori, iar dintre comuna Așchileu și Ploșcoș, cu zero infectări în ultimele două săptămâni.


Comentarii Facebook