Miercuri 24 Aprilie

Medic de familie, mesaj ironic după ridicarea restricţiilor: „Acum pacienţii stau în sălile de aşteptare şi tuşesc unii spre alţii”


Un medic de familie a transmis joi, 10 martie, un mesaj ironic de „felicitare” pentru autoritățile care au ridicat toate restricțiile impuse până acum în pandemie. 

Un medic de familie și-a exprimat, în mod ironic, nemulțumirea față de ridicarea stării de alertă de pe întregul teritoriu al României. Bărbatul spune dezamăgit că acum pacienții se îngrămădesc pe holurile instituției și tușesc unii spre alții fără să le pese de cei din jur. Medicul spune că acest tip de comportament se datoriează lipsei de informare medicală, informare care ar fi trebuit „predată” în principal de autoritățile care au făcut exact opusul.

Felicitări pentru ridicarea tuturor restricţiilor. Acuma stau pacienţii în sălile de aşteptare şi tuşesc unii peste alţii, bineînţeles nu le pasă că sunt aduşi copii mici, sănătoşi, de doar câteva luni, la evaluare sau seniori cu boli cronice, unele grave”, a postat joi, 10 martie, pe pagina sa de Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu. 

Acesta precizează că „mai lipseşte să punem un tonomat cu seminţe”


  

Starea de alertă a încetat în România pe 9 martie

După aproape doi ani, starea de alertă a încetat şi, odată cu ea, au fost ridicate toate restricţiile. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage însă atenţia asupra responsabilităţii fiecăruia dintre români pentru ca pandemia să rămână sub control. În acest sens el a făcut câteva recomandări.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, 8 martie, despre ridicarea stării de alertă şi recomandările specialiştilor în acest context.  Ministrul Sănătăţii a făcut câteva „recomandări cu tărie”: 

  • Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi;
  • Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior;
  • Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic;
  • Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic;
  • La persoanele care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral.

Comentarii Facebook