Guvernul pregătește restricții pentru românii nevaccinați. Intrarea la restaurant sau în mall pe baza certificatului COVID?


Guvernul pregătește în secret noi restricții pentru nevaccinați. Ministrul Sănătății s-a dat de gol. Astfel, vom intra în mall, dar și în restaurant cu certificat COVID. Cu alte cuvinte, dacă suntem vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

La mall și la restaurant cu certificat COVID

Întrebată dacă românii vor mai putea merge la mall doar pe baza certificatului COVID, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a confirmat acest lucru, precizând că s-ar putea aplica și în cazul restaurantelor unde nu se poartă masca de protecție.

Da, este o variantă de lucru, așa cum o altă variantă este ca în restaurante sau în baruri unde riscul de trasmitere, nepurtând mască, este mare, accesul să se facă pe baza certificatului. Aceste discuții vor fi concretizate dacă incidența crește”, a precizat Mihăilă, conform Antena 3.

Pe de altă parte, premierul nu neagă faptul că în curând vom intra exclusiv pe baza unui certificat COVID în spațiile închise, de exemplu, în mall-uri, restaurante, teatre, cinematografe. Ceea ce, evident, înseamnă că cei care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală sau testați vor avea accesul interzis în acest locuri pe care cu toții le frecventăm zilnic.

Haideți să ne gândim că am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin și totuși mersul la mall a fost deschis, deși au fost închise foarte multe dintre magazine. Eu vreau să iau experiența de anul trecut și să o combinăm cu ceea ce avem astăzi. Avem vaccin, avem o soluție, și vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar, acel certificat, nu este o restricție pentru persoanele care s-au vaccinat, persoanele care au trecut prin boală sau persoanele testate”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că soluția este pe masă și urmează să vadă care va fi decizia în coaliție.


Comentarii Facebook