Greva din Sănătate nu se anulează, nici după măririle salariale anunțate de Guvern. Angajații din Sănătate refuză să mai facă gărzi suplimentare!


Guvernul a decis să crească veniturile pentru toate categoriile de angajați din Sănătate, pentru a pune capăt grevei, însă aceștia nu s-au mulțumit cu cei 500 de lei în plus la salariile de acum și nici cu voucherele de vacanță. Greva din Sănătate nu se anulează, deși guvernul a aprobat o serie din cererile sindicaliștilor, medicii și asistentele vor să refuze gărzile de noapte suplimentare!

Sute de medici și asistente spun că vor refuza să mai facă gărzi sau ture suplimentare. Săptămâna viitoare, sindicaliștii anunță că vor fi picheta unitățile sanitare din țară. La finalul lunii ar urma să înceapă greva generală.

Din punctul nostru de vedere, această Ordonanță de Urgență poate figura drept studiu de caz pentru un lucru foarte prost făcut în materie de legiferare. Actul normativ are câteva probleme. În principiu avem o încadrare greșită a acestor drepturi din punct de vedere juridic pentru că Ordonanța de Urgență califică drept indemnizație câteva drepturi salariale care aparțin categoriei salariilor de bază", a spus în direct la Antena 3 CNN, Daniel Bolboacă, vicepreședinte Sindicatul Solidaritatea.

Cel puțin 5000 de asistente care au aderat la protest, iar în cazul medicilor, se apropie de 2.000", a mai precizat Daniel Bolboacă.

Comentarii Facebook