De ce se pot infecta cu SARS-CoV-2 persoanele vaccinate și care au evitat boala timp de 2 ani? Explicațiile medicului Emilian Popovici


Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, medicul Emilian Popovici, a explicat de ce se infectează cu COVID-19 persoane care au reușit să evite boala timp de doi ani și chiar s-au vaccinat, precizând că variantele de SARS-CoV-2 care circulă în prezent sunt extrem de transmisibile. La subvariantele BA4 și BA5, un infectat confirmat infectează alte 16 persoane.

Cum vedem în jurul nostru, tot mai mulţi dintre cei care au evitat infecţia timp de mai bine de doi ani şi care într-o măsură importantă s-au şi vaccinat, ajung să se infecteze în perioada actuală. De ce se întâmplă aşa? Se întâmplă pentru că variantele de SARS-CoV-2 care circulă în prezent sunt extrem de transmisibile”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, medicul Emilian Popovici. 

Vaccinul anti-COVID este în continuare eficient împotriva formelor grave, consideră medicul Emilian Popovici

Acesta apreciază că cele trei doze de vaccin previn în continuare într-o măsură importantă formele grave de boală, dar face apel la respectarea măsurilor individuale de protecţie.  

Anterior, medicul a făcut apel la respectarea distanţei sociale, la purtarea măştii de protecţie, mai ales în zonele aglomerate şi în spaţiile închise şi la respectarea normelor de igienă a mâinilor.  


Comentarii Facebook