Dacă vrei să slăbești trebuie să consumi mai multă grăsime, arată cele mai noi studii


Persoanele care vor să slăbească trebuie să mănânce mai multă grăsime, desigur nu vorbim despre mâncarea fast-food. Cele mai noi studii arată că dacă vrem să slăbim atunci trebuie să urmăm o dietă bazată pe grăsimi care ajută la reglarea glicemiei și reduce grăsimea din ficat.

Acesta este primul și cel mai exhaustiv studiu pe diete cu carbohidrați puțini și alimente cu conținut ridicat de grăsimi, publicat marți, conform Euractiv.

Cercetarea, realizată în Danemarca în decursul a șase luni, arată că o dietă cu carbohidrați puțini și grăsime sănătoasă ajută ficatul și mai ales ficatul gras, care afectează peste 25% din populația globală și peste jumătate din oamenii care suferă de diabetul de tip 2.

Dacă ai ficatul gras, vei fi mai sănătos dacă vei mânca grăsimi", declara Camilla Dalby Hansen, asistentă de cercetare la Facultatea din Danemarca, ca parte a prezentării rezultatelor studiului la Congresul Internațional despre Ficat, din Londra.

Participanții la studiu au consumat câte calorii au dorit și au pierdut circa 6% din greutate, reducându-li-se și grăsimea din ficat sau riscul de a face diabet. Dieta bogată în grăsimi conține grăsimi sănătoase: avocado, ulei de măsline, nuci și semințe (cum ar fi caju, nuci de Macadamia, nuci de Brazilia etc), precum și brânză și alte produse lactate.

Un sfert de litru de ulei de măsline pe zi ține diabetul departe și te ajută să slăbești sănătos, mai spun autorii studiului. În fiecare zi, participanții la studiu au consumat un sfert de litru de ulei de măsline. Alimente precum pâine, cartofi, orez sau paste au fost excluse din dietă, scrie Antena 3. 

Comentarii Facebook