Băutura banală care înmulţeşte bacteriile bune din organism. Medic: „Este neuro-protectoare şi antioxidantă"


Pentru iubitorii de bere, cercetătorii au o veste bună, aceasta poate creşte varietatea de bacterii benefice din organism, atunci când este folosită moderat. 

Un studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry, arată că un consum moderat de bere cu sau fără alcool este benefic pentru intestin, influențând pozitiv flora intestinală, se arată într-un comunicat remis presei. Microorganismele din tractul gastrointestinal al omului au un impact direct asupra bunăstării organismului, scrie Antena 3. 

Câtă bere este indicat să consumăm

Fiind o băutură naturală obținută printr-un proces de fermentare, berea conține microorganisme, polifenoli și alți compuși care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv și, în plus, poate reduce riscul de apariție a mai multor boli cronice. Integrată într-un stil de viață sănătos și adoptând o alimentație echilibrată, care să conțină fibre, proteine, vitamine, minerale și carbohidrați, berea poate oferi organismului beneficii, fiind o băutură alcătuită din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie.  

„Berea oferă numeroase beneficii organismului, hidratează, poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare datorită melatoninei și conține vitamine și minerale, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată. Pe timpul verii, este o foarte bună opțiune pentru hidratare, însă este foarte important să nu uităm de moderație. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere este de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați", spune dr. Alin Popescu, secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. 

Beneficiile consumului moderat de bere

1. Crește diversitatea bacteriilor intestinale

Potrivit aceluiași studiu, consumul moderat de bere, de 330 ml/zi pentru femei și respectiv 660 ml/zi pentru bărbați, poate crește diversitatea bacteriilor intestinale. De altfel, greutatea corporală şi masa de grăsime corporală și markerii cardiometabolici serici pentru sănătatea inimii și metabolism nu au suferit modificări semnificative.

2. Menține inima sănătoasă

Berea este o băutură aliment, iar unul dintre mineralele pe care îl regăsim în compoziția berii este potasiul, cunoscut pentru susținerea activității cardiace. Datorită ingredientelor naturale din care este compusă, atunci când este consumată în cantități moderate, aduce beneficii organismului. Adoptarea unui stil de viață activ și sănătos poate preveni inclusiv bolile cardiovasculare. 

În urma unui studiu realizat de către dr. Marina Oțelea, derulat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a fost reconfirmat faptul că berea consumată moderat poate contribui la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare, influențând factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui.

3. Hidratează

Berea fără alcool poate fi o bună opțiune de hidratare pe timpul verii și nu numai, având un conținut de peste 90% apă, oferind totodată organismului vitamine și minerale, fiind și o sursă de compuși bioactivi, precum polifenolii. În plus, berea poate furniza organismului minerale și antioxidanți, substanțe care ajută corpul să se   refacă după efort fizic. Berea conține și carbohidrați, sodiu, potasiu și magneziu, care pot contribui la atenuarea senzației de oboseală musculară. 


Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook