Creşte numărul românilor infectaţi cu Omicron. Adrian Marinescu: „Spre 1 februarie ne aşteptăm la mai multe cazuri"


Încă 13 cazuri noi de Omicron au fost înregistrate luni în România, a transmis Ministerul Sănătății. Printre bolnavi este și un adolescent în vârstă de 14 ani. După jumătatea lunii ianuarie, medicii români aşteaptă valul cinci al pandemiei.

Încă 13 cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate luni în România. Cele mai multe persoane infectare - 10 - sunt din București, alte două persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina Omicron - cinci bărbați, şapte femei și un copil - au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar şapte dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19.

Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.

Până în prezent, în România au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat pentru Antena 3 când vine valul cinci şi cât de dificil va fi.

Era de aşteptat ca în primă fază să avem cazuri izolate care să vină din import şi să fie şi o transmitere comunitară, doar că în momentul de faţă nu este extinsă. Sunt totuşi puţine cazuri", a spus medicul Adrian Marinescu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

E o creştere uşoară, dar e de la o zi la alta. Evident că vom avea mai multe cazuri", a adăugat Adrian Marinescu.

Sunt încă semne de întrebare privind agresivitatea acestei noi variante a virusului SARS-CoV-2.

Din tot ce aveam ca date, şi nu mă refer doar la Africa, şi în Europa în general sunt cazuri uşoare cele mai multe dintre ele. Sperăm să fie la fel şi la noi", a mai spus medicul.

Când vine valul cinci în România şi cât de dificil va fi

Fiind şi interacţiunile de sărbători, undeva după jumătatea lunii ianuarie. Spre 1 februarie ne aşteptăm la mai multe cazuri", a mai spus medicul.


Comentarii Facebook