Ce conțin covrigii de 1 leu cumpărați pe stradă


Covrigul cumpărat pe stradă prezintă un risc atunci când vine vorba de sănătate. 

Nutriționistul Mihaela Costin a comentat acest obicei al românilor: ”Din lipsă de timp sau din obişnuinţă, produsele de simigerie reprezintă una din principalele gustări pentru care optează românii. Consumaţi în exces, covrigii ne pot periclita sănătatea.

În primul rând, favorizează supraponderalitatea şi, prin conţinutul crescut de zahăr, diabetul. Totodată, pot irita stomacul şi colonul prin componenţa lui indigestă. În plus, prin conţinutul mare de carbohidraţi, consumaţi în exces covrigii pot favoriza apariţia bolilor de inimă. Multe simigerii aleg să fiarbă covrigii în exces de zahăr şi substanţe ce potenţează gustul. Un singur covrig conţine 250-300 calorii, însă nu oferă niciun nutrient”, a declarat nutriționistul în cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă, doctore?”. 

Comentarii Facebook