Olivia Steer: ”Tocmai vaccinații îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinați”. Replica unui reputat medic


Olivia Steer crede că ”tocmai vaccinații îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinați” și a făcut totul public la o emisiune televizată.

Invitați în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV, Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu au dezbătut subiectul vaccinurilor.

În prezent există o epidemie de rujeolă în România. Sunt 16.000 de cazuri de rujeolă, din septembrie 2016, și sunt 62 de decese. Din toți cei 62, există 61 de nevaccinați și un vaccinat, care însă prezenta alte comorbități. În aceste cazuri, picătura care a umplut paharul a fost rujeolă”, a declarat medicul Mihai Craiu.

În replică, Olivia Steer a declarat: ”Domnul doctor trebuie să precizeze că există 2 tipuri de vaccin, virusul sălbatic și virusul derivat din vaccin. Se știe sau s-a analizat dacă virusul cu care au fost infestați acei copii provine din vaccin sau este sălbatic? Ca să știm și noi dacă nu cumva tocmai vaccinații îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinați”.

Mihai Craiu a răspuns că rujeola este extrem de contagioasă și că 9 din 10 copiii nevaccinați se pot îmbolnăvi în cazul în care intră în contact cu un copil bolnav.

Asta este una din ipotezele favorite ale fanilor doamnei Steer și a celor care se opun vaccinării. În vaccin există o tulpină atenuată a virusului rujeolos, care se comportă ca un sparring-partner, el mimează, dar nu te omoară. Știe când ne întâlnim cu virusul rujeolos să-l țină la poartă. Trebuie să spunem că 9 din 10 copii care nu sunt vaccinați, dacă se întâlnesc cu un copil bolnav, și este de spus că nici nu trebuie să se întâlnească, pentru că virusul trăiește zeci de minute și ore pe suprafețe, adică dacă eu îmi duc copiii la grădiniță, după ce a venit copilul altcuiva, care era bolnav, pentru că așa a decis părintele lui că nu trebuie vaccinat, e posibil ca 9 din cei 10 să se îmbolnăvească, e extrem de contagios. Cred că pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea”, a precizat medicul pediatru.

Steer a spus și că vaccinurile provoacă autism. ”Din poziția unei persoane ce are rezerve când vede că prietena s-a ales cu copil cu autism și are nedumeriri când dai de prospect, unde scrie de autism și de moarte. Afirmațiile mele pornesc de la descoperirea unui medic, în urmă cu 100 de ani, că folosirea aluminului sau oricărui compus solubil, parțial absorbit în sânge, poate conduce la deficiență de învățare, de memorie, de învățare. Că aluminiul ajunge în creier și dă simptome specifice autismului”, a spus Olivia Steer, potrivit stirileprotv.ro.

Medicul pediatru Mihai Craiu a negat aceste afirmații. ”Vaccinurile au fost inventate aproape 100 de ani, pentru uz curent, pentru a preveni boli cu potențial periculos, și sunt destinate unui grup mare de oameni. Ele introduc în corpul copilului infecția naturală, de așa manieră în care seamănă cu un fel de antrenament, pregătesc sistemul imun pentru întâlnirile viitoare. Răspunsul la întrebarea dacă vaccinurile dau autism este nu”, a răspuns medicul.

Olivia Steer a citit dintr-o carte despre faptul că folosirea aluminiului în alimente este periculoasă și a făcut legătura cu aluminiul din vaccinuri, iar medicul Mihai Craiu i-a răspuns următoarele: ”Acei copii care sunt alăptați la sân primesc de zece ori mai mult aluminiu din laptele matern decât din vaccinurile făcute în primele 6 luni de viață. De asemenea, cei care primesc lapte de soia, pentru că sunt alergici la alt tip de lapte primesc de 50 de ori mai mult aluminiu decât ar primi vaccinurile din primele luni de viață. Deci, este vorba despre 4 micrograme de aluminiu în toate vaccinurile pe care le-ar primi copilul în primi ani de viață, în timp din laptele de sân primește 28 de grame de aluminiu. Mesajul meu este că vaccinurile primei vârste trebuiesc făcute, că sunt eficiente și sigure, și că pacientul trebuie să decidă el, când, cum, că trebuie reglementat într-un fel”.

Comentarii Facebook