Care este cel mai complet aliment. Medicul Mihail Pautov: „Are aproape orice are nevoie corpul tău”


Medicul Mihail Pautov, cunoscut pentru aparițiile lui din mediul online, a explicat care este alimentul cel mai complet, care conține o mulțime de elemente nutritive necesare pentru susținerea vieții și dezvoltarea unui organism, fiind cea mai bună multivitamină naturală disponibilă.

De multe ori, și la sală, și pe stradă, și printre prieteni mai vine câte cineva și zice: „Băi, doctore, zi-mi și mie o multivitamină din asta șmecheră să bag și eu acum că am 45 de ani, poate nu mănânc ce trebuie, poate alea-alea, dă și mie o multivitamină”. Ideea este că cea mai bună multivitamină pe care o poți consuma zilnic este oul. Oul este cea mai bună multivitamină pentru că în acel ou avem toate elementele pentru a construi un organism viu. Din acel ou poate să iasă un pui viu. Acel ou conține toate elementele necesare pentru a forma acel organism. Oul are aproape orice microelement de care corpul tău are nevoie”, a explicat medicul Mihail Pautov.

Oul este un aliment bogat în nutrienți și are mai multe calități nutritive

Proteine de înaltă calitate: Oul este o sursă excelentă de proteine, conținând toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari pentru o dietă echilibrată. Proteinele din ou sunt ușor digerate și absorbite de către organism.

Vitamine esențiale: Oul conține vitamine importante precum vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina B6 și vitamina B12. Aceste vitamine sunt esențiale pentru sănătatea ochilor, a pielii, a sistemului imunitar și a sistemului nervos.

Minerale importante: Oul este o sursă bună de minerale precum fier, zinc, fosfor și seleniu, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Grăsimi sănătoase: Oul conține grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului.

Choline: Oul este o sursă excelentă de colină, un nutrient esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului, a memoriei și a funcțiilor cognitive.

Luteină și zeaxantină: Aceste substanțe antioxidante găsite în gălbenușul oului sunt benefice pentru sănătatea ochilor și pot reduce riscul de degenerescență maculară legată de vârstă.

Biodisponibilitate: Nutrienții din ou sunt ușor de absorbit și utilizat de către organism.

În general, oul este un aliment versatil și nutritiv, potrivit pentru o varietate de diete și necesități nutriționale.

Comentarii Facebook