O aplicație mobilă gratuită, dezvoltată în cadrul unui proiect clujean vă poate ajuta să vă lăsați de fumat! Cum fucționează?


O aplicație dezvoltată în cadrul unui proiect implementat de Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Michigan State University, University of Michigan și Wake Forest University, poate să vă ajute să renunțați la fumat. 

Programul este gratuit, fiind destinat femeilor însărcinate fumătoare care doresc să renunțe la acest obicei. 

Cu ajutorul unei aplicații mobile și sesiuni de consiliere specializată pentru renunțarea la fumat, experții oferă sprijinul necesar pentru ca aceste viitoare mămici să își poată îndeplini obiectivul de a renunța la fumat în timpul sarcinii și postpartum. Aplicația testată în cadrul acestui program este momentan disponibilă doar participanților înscriși și doar în sistem de operare Android.

Aplicația pe mobil conține informații despre efectele fumatului în sarcină, sfaturi practice, și instrumente de planificare a renunțării.

Programul permite și adăugarea unei persoane de sprijin, care să vă însoțească pe acest drum, de-a lungul sarcinii. În aplicație găsiți activități pe care le puteți realiza împreună și o funcție de comunicare între aplicația voastră și cea a persoanei de sprijin.

Pentru a participa în program trebuie să aveți peste 18 ani, să fiți însărcinată până în 32 de săptămâni și fumătoare (chiar și ocazional).

Pentru a vă înscrie puteți accesa site-ul impreunapentrumame.granturi.ubbcluj.ro.

Mama și persoana de sprijin vor primi și 5 cupoane cadou pentru cumpărături online în valoare de câte 50 de lei fiecare, în semn de mulțumire pentru timpul acordat.

Pentru ca cercetătorii să obțină mai multe date despre eficacitatea aplicației în renunțarea la fumat, în urma acestei etape, va fi realizat un clinic randomizat care va compara efectele folosirii aplicației asupra renuntarii la fumat cu rezultatele unui grup de control. 

Comentarii Facebook