ZTE ar putea cumpara halele Nokia, iar Bosch sa construiasca o fabrica noua pe 26 de hectare la Jucu VIDEO

 

Nokia incearca sa vanda sau sa inchirieze halele de la Jucu companiei ZTE, un producator de telefoane, modemuri si echipamente electronice din China. Bosch ar urma sa construiasca o fabrica langa halele de la Jucu.


"Urmare a discutiei cu societatea respectiva nu pot sa furnizez mai multe detalii, decat ca suntm in negocieri si speranta noastra este ca intr-un final sa se si concretizeze intr-o anumita forma. Societatea deja cerceteaza piata si are discutii cu autoritatile locale, inclusiv cu cele de la Jucu si speranta noastra este ca vom ajunge la o intelegere. Domeniul lor de activitate este componente care tin de industria auto", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. Surse apropiate negocierilor precizeaza ca este vorba despre compania germana Bosch, dar autoritatile nu vor sa confirme oficial pana cand nu sunt finalizate discutiile.

Bosch a primit de la primaria Jucu un certificat de urbanism, care reprezinta primul pas in orice investitie.

In paralele, Nokia poarta discutii cu chinezii de la ZTE pentru vanzarea sau inchirierea halelor.

"Subcontractarea sau vanzarea halelor apartine exclusiv Nokia, dar in calitate de proprietari ai terenului suntem consultati si avem un cuvant de spus. Daca Nokia sau noi vom ajunge la o intelegere cu o firma care sa cumpere halele, acest lucru se va intampla cu acordul comun al celor doua parti. Aceste hale care pot fi folosite de o firma care are un specific de activitate similar cu Nokia", a spus Alin Tise, care nu a vrut sa confirme ca ar fi vorba despre compania ZTE.

 

Nokia a anuntat in luna septembrie ca inchide fabrica de la Jucu si 1.830 de oameni vor fi concediati. Producatia va fi mutata in Asia.

Comentarii Facebook