Vizita facuta de Emil Boc si camarila de la Cluj la New York, luata la puricat de liberali! Excursia a costat 500.000 de dolari


Vizita facuta de Emil Boc si camarila de la Cluj in New York face obiectul unei interpelari, care a fost inaintata de liberalul Horea Uioreanu. Deputatul PNL Cluj vrea sa afle pe ce a fost cheltuita suma de 500.000 de dolari.

Premierul si camarila, pe care a dus-o de la Cluj la Bucuresti cand a devenit premier, au cheltuit in patru zile petrecute la New York aproape jumatate de milion de euro. Din delegatia oficiala care a facut vizita la ONU au facut parte 35 de persoane, consilieri personali, angajati SPP si cativa oficiali de la Ministerul de Externe.

Cazarea a fost facuta la hoteluri de 4 si 5 stele in "inima" Metropolei americane, unde cea mai ieftina camera a  costat 1.000 de dolari pe noapte. Suma totala platita de romani s-a ridicat, pe trei nopti, la 63.000 de dolari.

Transportul cu un avion inchiriat de la Romavia a costat in jur de 400.000 de dolari, dar daca ar folosit o cursa de linie, transportul nu ar fi depasit 60.000 de dolari. Diurna primita de cei 35 de oameni ai premierului a fost de numai 6.300 de euro.

Din delelegatie au facut parte toti consilierii personali, majoritatea dusi de Boc de la primaria Cluj la Bucuresti: Darius Pintilie, Stefania Ferencz, fost director in Primaria clujeana, Mihaela Boc, nepoata premierului, si secretarul personal, Peter Pal.

"Ca mai peste tot pe unde a umblat, premierul nostru a iesit in evidenta. Daca la o intalnire cu sefii de stat si guvern din Europa a fost surprins de paparazzi ridicat pe vârfuri, la New York a fost si mai si: din cauza staturii sale, seful Guvernului roman a avut nevoie de ajutor pentru a putea ajunge la microfon. Astfel, un angajat al ONU a fost pus de sefii institutiei sa aseze un scaunel, special pentru ca politicianul român sa poata sa-si tina discursul in fata celorlalti participanti la Adunarea Generala", a spus deputatul Horea Uioreanu.

Parlamentarul liberal a cerut prin interpelarea adresata premierul sa i se spuna "cine au fost cele 35 de persoane din delagatie, altele decat ofiterii insarcinati cu paza premierului, am depus ieri o interpelare la adresa primului ministru, interpelare in care solicit numele si functia membrilor delegatiei, atributiile fiecaruia in buna desfasurare a vizitei, intalnirilor si actiunilor pe care le-a avut acolo. Mai cer si un raport privind cheltuielile delegatiei, defalcate pe capitole de cheltuieli, respectiv transport, cazare", a mai completat Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook