Pensionarii anticipat ar putea sa se angajaze, potrivit unui proiect de lege initiat de PDL Cluj


Pensionarii anticipat ar putea sa se angajaze in mediul privat, potrivit unui proiect de lege initiat parlamentarii PDL Cluj, senatorul Serban Radulescu si deputatul Mircia Giurgiu.

Potrivit proiectului, cei care s-au pensionat anticipat vor putea sa se angajeze in mediul privat pentru a-si suplimenta veniturile.

"Am initiat un proiect de lege care prevede ca persoanele care se pensioneaza anticipat sa aiba dreptul sa se poata angaja in mediul privat pentru a-si intregi veniturile, daca sunt apte de munca. E un lucru normal ca aceste persoane sa poata desfasura o alta munca, pentru ca vor plati si impozite la stat, nu vor fi doar consumatori. Aceste persoane pensionate anticipat care lucreaza in mediul privat vor beneficia de recalcularea drepturilor de pensie la finalizarea perioadei de munca", a declarat senatorul Serban Radulescu.

Deputatul Mircia Giurgiu a afirmat ca proiectul ii vizeaza in special pe cei care au fost fortati sa plece la pensie anticipat, dupa ce fabricile la care lucrau s-au inchis.

Cei care se pensioneaza anticipat primesc o pensie diminuata, pentru ca nu au anii ceruti de lege. Daca legea va fi adoptata ei vor putea castiga bani in plus si nu vor mai fi nevoiti sa munceasca la negru.

Comentarii Facebook