Victor Ponta despre Poliție: ”Îmi prezintă ce vor ei”


Premierul Victor Ponta este de părere că reprezentanții Poliției sunt ”foarte buni la statistică” și că îi prezintă ce vor ei în rapoartele privind persoanele rănite și decedate în accidentele rutiere din România, în realitate aceste numere fiind mult mai mari.

"Eu consider că e indamisibil să stăm cu mâinile încrucişate văzând câţi oameni mor în accidente rutiere. Mi s-au prezentat statistici. Poliţia Română e foarte bună la statistici, să-i felicitaţi pentru statisticile lor, că e în scădere. Ei îmi prezintă ce vor ei, eu mă uit şi văd că din Europa suntem pe locul doi la numărul de morţi raportat la număr de locuitori şi mie mi se pare că două mii de morţi şi opt mii de răniţi grav într-un an e mult prea mult. E foarte bine că Poliţia şi-a îmbunătăţit activitatea. În primul rând, cred că zona de corupţie la poliţia rutieră a fost mult eradicată, însă vreau să cred că putem să avem o strategie şi mai bună şi mai dură, coroborată, în parelel, cu strategia de îmbunătăţire a infrastructurii", a afirmat Ponta, în şedinţa de guvern, informează Mediafax.

Premierul a declarat că ar dori să se faciliteze confiscarea bunurilor folosite la săvârşirea unor contravenţii sau infracţiuni, inclusiv maşini, prin intermediul unei prevederi constituțuinale și că ar accepta să fie luat de guler şi "dat afară din biroul de premier" pentru această idee.

Ponta a arătat că există sute de mii de amenzi neplătite din cauza faptului că cei care sunt sancționați nu pățesc nimic dacă nu plătesc amenzile și este de părere că viitoarea constituție trebuie să fie reglementată în așa fel încât în anumite situații bine stabilite, să se efectueze confiscări, sechestre sau exproprieri.

Comentarii Facebook