PSD Cluj la 1 an de guvernare USL: Guvernul Ponta a demonstrat că România poate fi condusă altfel

 

USL Cluj cosnideră că Guvernul Ponta a demonstrat în ultimul an că România poate fi guvernată și altfel atât la nivel național cât și local, într-un mod mai responsabil și mai apropiat de oameni.

 

Am relansat economia Romaniei și am asigurat o stabilitate macroeconomică, România fiind una dintre puținele țări membre ale Uniunii Europene care a înregistrat o creștere economică în anul precedent. Tot mai multe companii internaționale anunță investiții în România: Daimler, Michelin, OMV Petrom, Siemens, Holzindustrie Schweighofer, Oracle, Bosch, De'Longhi, fiind doar câteva exemple concludente”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

Deputatul PSD de Cluj-Napoca, Aurelia Cristea a reamintit că guvernul USL a deblocat POSDRU, POS Mediu si POR și că nu a uitat de marile proiecte de dezvoltare și investiții în zonele cheie. Cabinetul Ponta a dublat rata de absorbție a fondurilor europene și am deblocat POSDRU, POS Mediu și POR. Investițiile în zonele cheie au fost o preocupare pentru noi, demarându-se proiectul de realizare al celui mai puternic laser din lume (ELI) la Magurele, programul de conectare a 2446 de școli la Internet și proiectul de extindere a sistemului SMURD la nivel național”, a declarat deputatul Aurelia Cristea.

 

Senatorul social-democrat Alexandru Cordoș ales în colegiul senatorial nr. 4 - Turda, zona de munte și Huedin, consideră că USL a reușit să creeze noi locuri de muncă: ”Numărul de salariați stabili în economie a crescut în ultimul an, cu 70.000 față de 2013 iar șomajul a înregistrat o scădere accentuată, în luna feb 2013 fiind de 6,7%. Am deblocat aproximativ 4.000 de posturi în sănătate și am reînființat posturile de poliție rurală, de la 1 septembrie 2012, funcționând la nivel național 2.748 de posturi de Poliție în mediul rural”.

 

Deputatul social-democrat din zona Dej, Cornel Itu, a precizat că USL s-a ținut de cuvânt față de fermieri și că a fost stopat jaful din banii publici: ”Am plătit subvențiile din agricultură blocate de PDL și am aprobat plata a 2,7 miliarde de lei pentru 1.072.289 de beneficiari ai schemelor de plăți unice pe suprafață. Guvernul Ponta a stopat și jaful din banii publici readucerea Hidroelectricii pe profit și oprirea contractelor păguboase cu „baieții destepți” fiind priorități pentru cabinetul USL”.

Comentarii Facebook