Victor Ponta, despre Iohannis: Să fie etichetat "diletant" nu e suficient

 

Victor Ponta a spus că președintele Klaus Iohannis este mai mult decât un ”diletant”, referindu-se la articol critic la adresa şefului statului apărut în publicaţia germană Der Spiegel.

 

Fostul premier a scris pe Facebook după ce, la plecarea la Bruxelles, Iohannis a spus că este mulțumit că România a ieșit de sub dezechilibru macroeconomic din 2015.

 

Da, toată lumea (prieteni, adversari, analiști, oameni simpli) a fost de acord că anul 2015 a fost cel mai bun an pentru economia României după Criza din 2008 - taxe mai mici, salarii și pensii mai mari, exporturi și investiții în creștere, cca. 5 miliarde Euro fonduri europene nerambursabile pentru agricultură și coeziune, împrumuturi ieftine fără acord cu FMI, etc.!

 

Cum se poate atunci eticheta un Președinte al unei țări care își folosește toate ”pârghiile” de putere pentru a schimba Guvernul care a gestionat aceste rezultate economice excepționale?! Cred că ”diletant” nu este suficient! Voi cum l-ați cataloga?”, a scris Ponta pe Facebook.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat în publicația ”Der Spiegel”, fiind acuzat că a preluat funcţia cu mari promisiuni de reforme și că mandatul lui este un ”dezastru”. Articolul din ”Der Spiegel” are titlul ”Şeful statului român, Iohannis: Diletantul”.

Comentarii Facebook