Miercuri 24 Aprilie

Victor Ponta, cel mai popular candidat la prezidentiale, pe care Crin Antonescu le-ar castiga la votul direct

 

Victor Ponta este cel mai popular candidat la prezidentiale, dar Crin Antonescu le-ar castiga la votul direct. Sondajul realizat de Grupul de Studii Sociale releva dominatia PSD - PNL in politica romaneasca.

 

Ponta este considerat cel mai popular politician, desemnat de 41 % dintre romani, iar liderul PNL s-a clasat pe locul al doilea in topul preferintelor, cu 39,5 de procente.

 

La intrebarea directa "Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, dumneavoastra cu ce candidat ati vota", Crin Antonescu iese presedinte cu 33,8 % din voturi, urmat de Victor Ponta, cu 27,1% din voturi, invers fata de pozitiile ocupate in topul popularitatii.

"In ce priveste intentia de vot, am avut o intrebare cu raspuns liber, nu mentionam niciun candidat. Cei care au raspuns i-au indicat, de la PSD, pe Ponta, dar si pe Geoana, pe Iliescu sau pe Nastase. Daca e sa cumulam rezultatele lor, candidatul PSD se duce undeva inspre 40%. La PNL, respondentii l-au indicat doar pe Crin Antonescu si, la distanta foarte mare, pe Calin Popescu Tariceanu. PSD are deci patru candidati prezidentiabili, fata de PNL, care are doar unul", a explicat Catalin Lixandru, directorul executiv al GSS 2000.

Crin Antonescu se afla pe prima pozitie la intentia directa de vot, dar daca ar trebui sa cumuleze voturule celorlalti prezidentiabili PNL s-ar putea sa piarda. De la Calin Popoescu Tariceanu ar urma sa primeasca 1,6 procente, ceea ce l-ar plasa pe locul secund.

Potrivit sociologilor, transferul voturilor difera de la o formatiune politica la alta. Astfel, voturile lui Adrian Nastase si Ion Iliescu ar putea sa nu fie directionate spre Victor Ponta.

Sondajul GSS 2000 a fost realizat in perioada 4 - 6 iunie la comanda PNL, pe un esantion de 1089 de persoane din mediul rural si urban.

Comentarii Facebook