Vasile Blaga: Romania are nevoie de un nou acord cu FMI si poate chiar si de un nou imprumut


Ministerul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca este in favoarea unui nou acord cu FMI si poate si a unui nou imprumut.

"Un acord cu FMI poate presupune si un nou imprumut, sigur ca da. Nu am discutat in Guvern, suntem in situatia in care parte din Parlament nu este de acord cu aceste masuri, lucru care ar face, daca ar trece motiunea, sa se intrerupa si aceasta intelegere cu Fondul. Eu sunt absolut convins ca la nivelul Ministerului de Finante,  la nivelul Bancii Nationale discutiile au fost purtate pe aceasta tema. Eu personal cred ca da", a declarat Vasile Blaga, la Pro TV.

"Cine cu mintea limpede nu prefera sa ia bani cu o dobanda mica de la Fond si in acelasi timp, avand un acord cu Fondul, sa ia bani cu dobanda mica si de pe piata externa si de pe piata interna?", s-a intrebat Blaga.

Ministrul a declarat ca nu crede ca taxele vor fi majorate pentru a putea fi returnate sumele imprumutate.

"Eu cred ca vom putea plati salariile si pensiile, reduse, e adevarat, dar daca luam masurile care au fost decise de Guvern prin cele doua legi pe care ne asumam raspunderea cred ca partea de investitii prinsa in buget se va derula pana la sfarsitul anului si nu vom fi obligati sa marim taxele si impozitele", a adaugat Vasile Blaga.

El a mai spus ca daca taxele vor trebui totusi marite, Guvernul ar trebui sa isi dea demisia.

Comentarii Facebook