Victor Ponta AVERTIZEAZĂ: Sunt interese străine care urmăresc blocarea unor proiecte economice în România

 

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că serviciile secrete l-au informat că sunt interese străine care care urmăresc blocarea unor proiecte economice.

 

Opinia a fost exprimată la Antena 3, unde Ponta a mai spus că întrega lume se află într-o ”bătălie economică”.

 

E o bătălie economică în care România n-a participat în ultimii ani, în care am început să contăm că suntem ţara cea mai mare din regiune şi după alegerile din noiembrie-decembrie părea să avem o anumită stabilitate şi direcţie, şi evident că există interese, pentru unele dintre ele am şi date, de a nu exista o dezvoltare economică a României. Dar până la urmă nu sunt de vină cei care ne pun beţe în roate, noi trebuie să avem grijă de noi, aici nu e teoria conspiraţiei”, a afirmat premierul.

 

El a mai spus că serviciile secrete l-au informat că majoritatea celor care protestează împotriva Proiectului Roşia Montană sunt persoane de bună credinţă, dar sunt interese străine în spatele protestelor.

 

Ca şi preşedintele ţării, ca şi anumiţi miniştrii, avem acces la diverse lucruri care ţin de interese din afara României împotriva unor proiecte economice. Obligaţia noastră este să ne apărăm”, a mai spus Ponta.

 

Premierul a mai spus că și alte domenii sunt vizate de interese străine. ”Nimeni nu vrea ca România să fie un mare producător de energie. (...) Pentru România eu zic că este mai bine să fim un mare producător de energie electrică, de gaze, decât să le importăm, dar nu înseamnă că alţii gândesc la fel”, a spus prim-ministrul.

Comentarii Facebook